Het idee van een programma

Wat is dit spannend, sinds een aantal weken loop ik met het idee rond om een eigen programma te ontwikkelen. Voor langere tijd een intensieve begeleiding te bieden zodat ik anderen kan ondersteunen in een levensverandering. Namelijk 100% leven, vanuit jezelf, vanuit je ziel, vanuit wat je diep van binnen al lang weet en nu ook gaat leven.

Net als voor de toekomstige deelnemers is het voor mij ook een sprong in het diepe. Dit is namelijk iets nieuws, iets waar ik lange tijd zelfs een afkeer tegen had. Overal waar ik keek zag ik challenges, programma’s en goud geld beloftes voorbij komen. De kriebels kreeg ik hiervan. Dit zorgde bij mij dan ook voor een basis gevoel van: het is niet goed om een programma of iets dergelijks te organiseren want niemand (net als ik) zit hier op te wachten en daarbij valt het meeste onder de categorie nep. Voor mij dan, aangezien ik vaak niet de 100% waarheid / passie van het georganiseerde kon voelen.

MAAAR toen, in een sessie bij mij in de praktijk sprak ik een mevrouw die het gevoel had in een sleur te zitten, gevangen. Niet het vervullende gevoel kunnen ervaren van wat het leven allemaal te bieden heeft. Ze wist in ieder geval 1 ding heel zeker. Zo wilde ze niet oud worden, dit wilde ze niet nog langer vol gaan houden. Het wordt tijd om hier uit te stappen.

Ik voelde meteen dat ik haar graag zou willen ondersteunen maar ook  voelde ik dat ik haar meer zou willen bieden dan alleen maar eens in de twee weken een sessie bij mij in de praktijk. Zo’n ingrijpende verandering had meer nodig, meer steun, meer support.

We gingen verder in gesprek en ik begon uit te leggen dat ik geloof dat als we zo’n verandering aangaan ons ego, ons verstand, ons negatieve stemmetje ons zal proberen te overtuigen dat we niet goed bezig zijn, we het beter allemaal kunnen laten zoals het was en het ons toch niet gaat lukken. Hier kunnen we hulp bij gebruiken, en hoe zou het zijn als je mij in zulke momenten om hulp kunt vragen. Hoe zou het zijn als je deze moeilijke momenten zou kunnen delen in een groep? Je kunt voelen dat je niet alleen bent en je zelfs tips en ervaringen met de ander mag uitwisselen.

Ongedwongen delen, we zouden zelfs kunnen gaan mediteren of gaan wandelen. En hoe zou het zijn om dan met de groep buiten de comfortzone dingen te gaan ondernemen? ik heb al veel ideeën, maar ik verklap nog niet alles 😉

Terwijl in het gesprek het idee verder ontstond werd ik steeds enthousiaster en zag ik het steeds duidelijker voor mij. Dit gaat om ECHT leven, voluit, ongeremd, volledig. Dit is toch wat we allemaal willen. Hoe mooi zou het zijn als ik hier anderen in mag gaan begeleiden.

TE GEK!

Zo gezegd, zo gedaan. Na dit gesprek ben ik achter de laptop gaan zitten en heb ik in 1 keer de tekst voor het programma geschreven, zoals je die nu al kunt vinden op facebook en op de website

Mijn lieve vriendin Denise heeft er een prachtig ontwerp bij gemaakt, waar ik erg dankbaar voor ben 😀

Het stroomt, het voelt goed.

Ik ben enthousiast, vind het spannend en neem de sprong in het diepe.

Ga jij ook springen?

Hartegroet,

Daryl